Vaji i Makthit, dobite e tij!

 Vaji i Makthit (Fenugreek Oil)

Kete produkt e gjeni ne Vlore perball shkolles se muzikes-shkolla artistike “Naim Frasheri” ose per porosi kontaktoni ne facebook Suhejla Albania(veshje dhe produkte bimore)

12795283_173591393024887_2915515317758767158_n

Vetite sheruese te tij: Continue reading

Advertisements

Hemorroidet, si mund ti lehtesojme me ane te ushqimit!

Hemorroidet gjatë shtatzanisë janë një fenomen mjaft i njohur kudo në botë. Studimet referojnë se rreth 50% e grave preken nga sëmundja hemorroidale përgjatë muajve të shtatzanisë. Ndonëse një pjesë e grave ankohen për hemorroidet gjatë shtatzanisë, një pjesë e tyre ankohen pas lindjes së fëmijës. Ndonëse simptomatologjia e hemorroides është e njëjtë si para, gjatë shtatëzanisë apo pas lindjes, shpërthimi i sëmundjes sidomos gjate muajve të fundit të shtatëzanisë e lodh së tëpermi gruan shtatzënë, që ka për qëllim të përfundojë më sukses shtatzaninë e dëshiruar. Hemorroidet gjatë shtatzanisë Continue reading

3 sekrete per te qene nje cift musliman i lumtur!

Martesa vecanerisht per muslimanet eshte me shume sesa thjesht te kesh dike ta quash burre apo grua. Maredhenia martesore eshte nje bekim i madh dhe nje shenje hyjnore,sic thote Allahu xheleshanuhu ne kur’an:

“Dhe prej shenjave te Tij eshte qe prej jush krijoi per ju bashkeshortet tuaja,qe te qetesoheni prane tyre, duke vene ndermjet jush dashuri dhe meshire.Me te vertete, ne kete ka shenja, per njerezit qe mendojne.” Surja 30: Er-rum, vargu 21

I gjithe qellimi i te pasurit nje bashkeshorte eshte qe te gjejme qetesi ne ta dhe me ta, por cfare bejne disa cifte qe kane gjetur qetesine ne maredhenien e tyre ne kohen kur shume te tjere po hasin veshtiresi te medha? Cilat jane gjerat e duhura qe bejne ata qe mbartin ne syte e tyre kenaqesi dhe dashuri te pamase? Continue reading

Inflamacioni i mishrave te dhembeve(gingivitis) tek femijet:shkaqet,masat mbrojtese dhe parandalimi!

GINGIVITI


* Gingiviti është gjendja patologjike më e zakonshme e gingivave tek fëmijët, me simptoma kryesore gjakosjen gjatë larjes së dhëmbëve, skuqjen dhe ënjtjen e tyre.

* Gjatë adoleshencës, për shkak se ndryshimet hormonale ndikojnë në shëndetin e gingivave, frekuenca e gingivitit si dhe ashpërsia e tij rritet. Në çdo rast, mungesa e higjienës orale është faktor vendimtar për shfaqjen e gingivitit. Sot, gingiviti nuk konsiderohet më vetëm “privilegj” i të rriturve, por edhe e fëmijëve me higjienë të keqe orale.

Masat mbrojtëse sot janë: Continue reading

Abdesi, obligimet dhe gjerat qe e prishin!

All-llahu xheleshanuhu  e ka bërë abdesin kusht kryesor për faljen e namazit. Këtë mund ta vërtetojmë me fjalët e All-llahut  xheleshanuhu ku thotë: “O ju që besuat! Kur doni të ngriheni për të falur namazin, lani fytyrat tuaja dhe duart tuaja deri në bërryla; fërkoni kokat tuaja, e këmbët lani deri në dy zogjt”. [1]

Po ashtu në këtë rast mund ta përmendim edhe fjalën e Pejgamberit sal-lall-llahu alejhi ve selem ku thotë: “Nuk e pranon Allahu namazin e ndonjërit nga ju deri sa ai të mer abdes”

ghusl.gif

Obligimet e abdesit Continue reading

Hurma, 6 arsye per ta konsumuar!

I Dërguari i All-llahut , salallahu alejhi ue selem , ka thënë: “Hurmat janë fruta, fara e të cilave vjen nga Xhenneti. Ato janë antidot (kundërhelm) kundër helmimit, burim i pasur për rritjen e sasisë së spermës, ndërsa pirja e ujit të hurmave medinase të konservuara largon magjinë e shkaktuar nga syri i keq”. Transmetuar nga imam Nesaiu dhe Ibn-Maxhxhe. Tirmidhi, 2067, thotë se është hasen; Ahmedi, 3/48; Ibn-Maxhxhe, 3453.

Hurmadhemjeksiapopullore.jpg

Hurmat si frut jane kultivuar dhe konsumuar shume heret, rreth viteve 600p.e.s. Hurmat mund te konsumohen edhe te njoma edhe te thata dhe ne te dyja format vlerat e tyre jane te pafundme.

Hurmat jane te pasura me Continue reading