Kanceri i gjirit,5 hapa per te bere ekzaminimin e gjirit ne shtepi!

Hapi i pare:

Fillo duke pare para pasqyres gjinjte duke qendruar me shpatullat drejt dhe me duart e vendosura ne ije

wpid-wp-1439429202035.jpg

.Ja per cfare duhet te shikoni ne kete moment:

  • Gjinjte qe jane ne formen e tyre natyrale,madhesi dhe ngjyre normale
  • Gjinjte qe jane te barabrte ne forme dhe pa enjtje apo demtim te dukshem.

Nqs shikon ndonje nga shenjat e meposhtme duhet te shkoni te vizitoheni:

  1. Gropeza, mbledhje te lekures, ose daljen e disa gjendrave te vogla ne te
  2. Nje koke gjiri qe ka ndryshuar pozocion ose e permbysur( eshte futur brenda ne vend qe te dali jashte)
  3. Skuqje, djeqje, nxehje ose enjtjte

Hapi i dyte: tani ngrini krahet lart dhe shikoni per te njejtat vecori

 

Hapi i trete: per aq kohe sa jeni perpara pasqyres shikoni per ndonje rrjedhje nga koka e gjoksit tuaj, mund te jete leng i tejdukshem, ngjyre qumeshti ose i verdhe.

Hapi i katert:

Duhet te ndjeni gjirin tuaj me duar, shtrihuni me kurriz dhe prekni me doren e majte gjirin tuaj te djathte dhe me doren djathte te majtin, prekja duhet te jete e bute por e vendosur me 3 gishtat e dores( jo gishti i madh dhe gishti i vogel) duke i mbajtur gishtat te shtrire dhe te bashkuar. Levizja duhet te jete rrethore sa ¼ e rrethit. Kjo levizje duhe te behet ne gjithe gjoksin nga fillimi ne fund ne te dy anet e gjoksit, pjesa e brendshme midis tyre dhe pjesa e jashtmme ne anen e sqetulles, tek i majti dhe i djathti. Zgjidhni nje trajektore per tu siguruar qe e keni ekzaminuar te gjithe siperfaqen, filloi nga kokat e gjirit duke u zhvendosur anash me levizje rrethore, gjithashtu mund te levizni dhe gishtat lart poshte ne rreshta nga fillimi ne fund. Kjo menyre levizjeje duket se funskionon me mire per femrat.

Duhet te keni kujdes qe ta ndjeni te gjithe indin nga pjesa e perparme deri ne pjesen e pasme te gjirit:

  • per lekuren dhe indin nen te,perdorni presion te lehte,
  • per indin ne mes te gjirit tuaj perdorni nje presion mesatar,
  • per indet e thella ne pjesen e prapme perdroni nje presion pak me te forte, Kur keni arritur kete pjese duhet te ndjeni ne presion edhe brinjet.

Hapi i peste:

Ne fund, i ndjeni gjinjte tuaj kur jeni ulur ose thjesht duke qendruar ne kembe. Shumica e grave e kane me te thjeshte ta ndjejne lekuren dhe indet nen te kur lekura eshte e lagur dhe e rreshqitshme ndaj shpesh e bejne kete ekzaminim ne dush ne po te njejten menyre si u shpjegua me larte.

.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s