7 sekrete per te qene nje bashkeshort musliman i persosur!

 1.Balanca midis punes dhe detyrimeve fetare! 

Nje bashkeshort musliman duhet te ruaje nje balance, ai duhet te punoj dhe te ece perpara ne karriere per ti mundesuar te mira materiale familjes se tij por gjithashtu duhet te punoje forte per te ruajtur fene e tij dhe detyrimet ndaj saj- te luftoje per te gjetur balancen perfekte!
2.Te qendroje i shendetshem me ane te ushtrimeve!

Shumica e meshkujve shtojne ne peshe pasi martohen, por sa me te shendetshem te jene aq me te lehte e kane te ndihmojne bashkeshortet e tyre ne cdo pune/kerkese!

3.Te vishen mire dhe me Ihsan!

Nuk dot e thote te vishen me rroba te shtrenjta por te vishen me rroba te pastra, te mbajtura dhe te vijne arome te kendshme. Te kene nje paraqitje te pershtatshme!

4.Te ndihmojne me punet e shtepise!

Te gjitha detyrat e shtepise, pastrimi, gatimi, kujdesi ndaj femijeve jane detyre e bashkeshortes ne shtepi por here pas here nje ndihmese e vogel i fal kenaqesi asaj!

Tirmidhiu transmeton nga Aisheja [radijAllahu anha] dhe Ibni Maxheh nga Ibni Abbasi [radijAllahu anhuma] se Pejgamberi [sal-laAlalhu alejhis ve sel-lem] ka thënë: “Më i miri prej jush është më i miri për familjen e tij ndërsa unë jam më i miri për familjen time!” Albani e vlerëson si autentik -sahih.

5.Te lexojne Kur’an!

Nje bashkeshort musliman eshte lider i familjes muslimane, ndaj ai duhet te vendosi nje shembull per bashkeshorten dhe femijet e tij. Leximi i Kur’anit eshte nje veprim shume i rendesishem!

6.Te dalin me bashkeshortet e tyre!

Cdo grua deshiron qe te kaloje pak kohe vetem me bashkeshortin e saj, te shohi vende te reja, nuk duhet te jesh i pasur qe te besh keto gjeste, mjafton deshira e mire per te kaluar bukur!

7.Te ndihmoje ne vaktet e ushqimit!

Edhe pse bashkeshortja eshte ajo qe kujdeset per kete detaj ne shtepi, te qendrosh prane saj e te ndihmosh ne pergatitjen e drekes apo darkes e ben ate te ndjehet e vleresuar per mundin qe harxhon ne shtepi dhe keshtu kaloni akoma me shume kohe bashke!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s