3 fakte qe duhet ti dini perpara se ti jepni banane femijes tuaj!

Banania eshte nje frut ideal per tu futur ne ushqimin e femijeve mbi 6 muajsh,qe kane filluar konsumimin e ushqimeve te ngurta apo gjysem te ngurta.

Por duhet te dime 3 gjera te rendesishme perpara se te ushqejme te vegjelit me to:

1.Shmangni bananet e papjekura: nuk duhet ti jepni femijes tuaj banane te papjekura pasi ato jane te veshtira per tu tretur. Sigurohuni qe bananet te jene te verdha dhe pa shenja demtimi te zeza ne lekure. Sigurohuni gjithashtu qe banania te jete lehtesisht e pertypshme dhe te jete e njetrajtshme ne strukture.

2.A perkeqesojne bananet ftohjen dhe kollen tek femija: po,bananet mund te perkeqesojne keto simptoma tek femijet,ndaj nese femija juaj eshte i ftohur dhe me kolle mos i jepni te konsumoje banane. Perdorimi i banane duhet te reduktohet gjate dimrit dhe sidomos ne rast se ka nje renie te papritur te temperatures tek femija juaj.

3.Cila eshte koha me e mire per te perdorur bananen tek femija juaj: koha me e mire e konsumimit te bananes eshte gjate veres. Fakti qe bananet ndikojn ne kontrollimin e temperatures, vera eshte stina idelae per ti konsumuar ato. Ne stinet e tjera e mira eshte te konsumohet banania gjate dites dhe ne dite te kendshme te ngrohta.
Burimi:www.parentinghealthybabies.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s